Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Prenosná volebná urna putovala aj na Chatu pod Soliskom

Na snímke dve členky volebnej komisie s prenosnou urnou sa vyvážajú lanovkou na Chatu pod Soliskom počas druhého kola volieb prezidenta Slovenskej republiky na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 29. marca 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

O volebnú urnu požiadali chatári Ján Husár a Lukáš Janíček.

Štrbské Pleso 29. marca (TASR) – Členovia najvyššie položenej volebnej miestnosti na Štrbskom Plese sa dnes s prenosnou urnou vybrali aj na Chatu pod Soliskom.

„Dôvodom je, že nám prišla požiadavka z chaty, že dvaja zamestnanci by chceli odvoliť, no nemajú sa ako dostať dole, keďže celý deň pracujú,“ zdôvodnila zapisovateľka okrskovej volebnej komisie na Štrbskom Plese Štefánia Srebalová.

Aj pred dvoma týždňami putovala volebná urna na rovnaké miesto, vo Vysokých Tatrách však vtedy bola víchrica. Volebnú urnu aj s dvoma členmi komisie tak k zamestnancom musel previezť ratrak. „Minule tu boli chlapi, lebo počasie bolo naozaj zlé, teraz sme si výlet lanovkou užili my a trošku sme si mohli spestriť pobyt vo volebnej komisii,“ dodala Srebalová.

O volebnú urnu požiadali chatári Ján Husár a Lukáš Janíček. „Kde inde by som mal voliť, keď nie na Chate pod Soliskom. Aj ja som si chcel splniť svoju voličskú povinnosť a hoci bolo dosť veľa práce, ľudia museli chvíľu na obsluhu počkať,“ povedal Husár, ktorý v nadmorskej výške 1840 metrov nevolil prvýkrát. Okrem oboch kôl týchto prezidentských volieb volil v práci aj počas parlamentných volieb v roku 2012. Dvadsaťpäťročný Lukáš Janíček takto v práci volil po druhý raz, premiéru mal pred dvoma týždňami v prvom kole prezidentských volieb.

Fotogaléria: Prenosná volebná urna putovala aj na Chatu pod Soliskom




Viac o prezidentských voľbách nájdete TU.