Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prešovský kraj investuje do rekonštrukcie ciest 1,6 milióna eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kraj chce opraviť aj čerpacie stanice pre svoje autá v Kežmarku a Starej Ľubovni.

Prešov 10. marca (TASR) – Na modernizáciu ciest II. a III. triedy, ale aj na opravy skladov posypového materiálu či čerpacie stanice dá Prešovský samosprávny kraj 3,36 milióna eur. Prostriedky pochádzajú z rezervného fondu a najviac pôjde na opravu ciest v havarijnom stave.

Na tieto rekonštrukcie je vyčlenená suma vyše 1,6 milióna eur a opravené budú úseky okolo obce Hažlín v Bardejovskom okrese, kam pôjde najviac, až 240.000 eur. Ďalej nasleduje Malá Poľana – Rokytovce, kde sa preinvestuje 230.000 eur. Po 200.000 by malo ísť na úseky ciest Medzilaborce – Ňagov a Veľký Šariš – Medzany. Ďalej sa budú opravovať cesty Osikov (prieťah), Ruská Kajňa – Oľka, Prešov – Solivarská ulica, Žehňa – Dúbrava, Litmanová (prieťah) a Ruská Voľa (prieťah). Píše sa v uznesení, ktoré schválili poslanci na februárom zastupiteľstve. Rovný milión investuje PSK do prestavby Kuzmányho ulice v Prešove, spájajúcej Čierny most so sídliskom Sekčov, s ktorou by sa malo začať už čoskoro.

Kraj chce opraviť aj čerpacie stanice pre svoje autá v Kežmarku a Starej Ľubovni, spolu by na tento účel malo ísť 220.000 eur. Taktiež plánujú zrekonštruovať skládku posypového materiálu v Záborskom pri Prešove za viac ako 61.000 eur a sklad soli v Giraltovciach za viac ako 84.000 eur. Na rekonštrukciu administratívnej budovy pre oblasť Poprad pôjde 110.000 eur a Správa a údržba ciest PSK tiež dostane 240.000 eur na nákup nakladača s rýpadlom.