Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Popradčanom sa skončila sezóna, zimný štadión začala užívať verejnosť

Na snímke pohľad na korčuliarov na ľadovej ploche Zimného štadióna v Poprade počas verejného korčuľovania 27. marca 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Až do 20. apríla každú stredu a nedeľu bude ľadová plocha v čase od 16. do 19. hodiny prístupná pre verejnosť bezplatne.

Poprad 27. marca (TASR) - Popradčania a návštevníci podtatranskej metropoly si predĺžili zimu na korčuliach. Verejné korčuľovanie v Poprade sa totiž na niekoľko dní presunulo na zimný štadión. "Prvýkrát sa tak stalo v stredu večer a verejné korčuľovanie zadarmo si užilo takmer 200 ľudí," informoval TASR hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Ďalšie korčuľovanie na zimnom štadióne bude v nedeľu 30. marca a potom niekoľkokrát ešte aj v apríli. "Keďže kvôli nadpriemerne teplej zime sme museli ukončiť prevádzku mobilných ľadových plôch v centre mesta a pri Aréne Poprad už 18. februára, rozhodli sme sa priaznivcom korčuľovania vynahradiť slabšiu zimu a dať im priestor na športovanie aj na zimnom štadióne," uviedol primátor Popradu Anton Danko.

Až do 20. apríla každú stredu a nedeľu bude ľadová plocha v čase od 16. do 19. hodiny prístupná pre verejnosť bezplatne. Vchod na zimný štadión je z ľavej strany, z časti, ktorú využívajú hosťujúce tímy. Športujúci budú mať na prezutie k dispozícii nielen šatňu tímu hostí, ale tiež aj lavičky bezprostredne v okolí ľadovej plochy.

"Verejné korčuľovanie na zimnom štadióne umožnil aj fakt, že ľadová plocha bude udržiavaná až do 26. apríla kvôli zápasu Euro Hockey Challenge medzi Slovenskom a Fínskom," uvádza sa ďalej na internetovej stránke mesta Poprad. Verejné korčuľovanie tak budú môcť milovníci tohto športu využiť okrem nedele aj 2., 6., 9., 13., 16. a 20. apríla.