Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Študenti Prešovskej univerzity môžu využiť psychologické poradenstvo

Na snímke Prešovská univerzita. Foto: TASR – František Iván

Poradenstvo prostredníctvom pracoviska je poskytované pri rôznych osobných, vzťahových a študijných problémoch.

Prešov 9. marca (TASR) - Študenti Prešovskej univerzity (PU) v Prešove sa so svojimi problémami v prípade potreby môžu obrátiť na odborníkov prostredníctvom pracoviska psychologického poradenstva pri Inštitúte psychológie Filozofickej fakulty PU. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa univerzity Anna Polačková, v najbližších dňoch univerzita plánuje podpísať memorandum o spolupráci pri odborných konzultáciách či podporných aktivitách pre študentov s občianskym združením IPčko, ktoré poskytuje ľuďom psychologickú a sociálnu pomoc.

Obe strany memoranda sa budú podľa jej slov usilovať svoju činnosť realizovať najmä v oblasti podporných aktivít pre študentov, projektov a grantovej spolupráce, podpory spolupráce s odborníkmi, ale aj v oblasti spoločnej organizácie podujatí. "Dôležité budú taktiež vzájomné odborné konzultácie či výmena informácií medzi univerzitou a IPčkom s cieľom sledovať aktuálne potreby študentov, čomu následne budeme prispôsobovať aj poskytované služby," vysvetlila Polačková.

Ako ďalej povedala, poradenstvo prostredníctvom spomenutého pracoviska je poskytované pri rôznych osobných, vzťahových a študijných problémoch. "Najčastejšie sú to problémy v komunikácii, nízka sebadôvera, pocity menejcennosti, strach a úzkosť zo skúšok, ťažkosti v štúdiu či rodinné a partnerské komplikácie," priblížila hovorkyňa.

Univerzita sa podľa nej popri vzdelávaní snaží vytvárať možnosti a priestor pre organizované i individuálne športové a kultúrne vyžitie študentov s cieľom podporiť ich duševné zdravie.

"Môžu sa socializovať vo viacerých športových kluboch a umeleckých telesách, ale zároveň môžu využívať športoviská, telocvične, plaváreň podľa svojho záujmu a dostupnosti priestorov. Naša univerzita taktiež pravidelne organizuje koncerty, besedy, autorské čítania, umelecké výstavy, ktoré sú určené celej akademickej obci. Priamo v priestoroch univerzity sú realizované aj omše, ktoré sú dôležitou súčasťou života viacerých študentov," dodala Polačková.