Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Tatranské video Happy videlo už takmer 950-tisíc ľudí

Foto: youtube

Tvorcovia videa Happy – we are from Hight Tatras veria, že šíriaca sa veselosť a radosť je pre okolie inšpirujúca.

Vysoké Tatry 31. marca (TASR) - Videoklip „Happy - We are from High Tatras Slovakia“ si všimol svet a len dva týždne stačili na to, aby ho videlo takmer 950-tisíc ľudí na YouTube.

V tzv. happy videách inšpirovaných klipom Pharrella Williamsa, sa práve to slovenské z Vysokých Tatier dostalo na 3. miesto najúspešnejších happy klipov na svete. Všimli si ho aj v Austrálii, Indii, Taliansku či Španielsku,“ informovala Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts (TMR).

Vysoké Tatry sú v tomto meraní tretie za Tuniskom a Parížom a nechali tak za sebou ďalšie svetové metropoly. Svetový projekt 24 hours of happiness amerického producenta a speváka Pharrella Williamsa v spolupráci s organizáciou United Nation of Foundation vyzýval do 19. marca k vytvoreniu videa tancujúcich ľudí v ich prirodzenom prostredí na skladbu „Happy“. Celosvetová happy mánia zachvátila najväčšie svetové metropoly ako Paríž, Londýn, Moskvu, New York, Dubaj, Prahu atď., ale aj Tatry a slovenské hlavné mesto Bratislavu.

Počas piatich slnečných marcových dní tak nakrútili mladí nadšenci v lyžiarskych strediskách v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese netradičné video. „Cieľom bolo vytvorenie videa, ktoré príťažlivou formou prezentuje krásu našich hôr a prirodzenú radosť tatranských ľudí, ktorí si užívali tanec na Lomnickom štíte, na lyžovačke, v snežnom vozidle, v ratraku, na lanovke, v tatranských wellness centrách, alebo pri každodennej práci. Napriek tomu, že sa naše video 20. marca do 24-hodinového celosvetového klipu pri príležitosti medzinárodného Dňa šťastia nedostalo, teší nás fakt, že stále vyvoláva pozitívne emócie či už na Slovensku alebo vo svete,“ komentoval úspech videa realizátor myšlienky Lukáš Brodanský z TMR.





Video je podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Lenky Maťašovskej skvelou formou ukazuje celému svetu krásne slovenské hory a to, že zdravý tatranský vzduch má blahodárne účinky na organizmus, uvoľňuje endorfíny. „A vďaka tomu sme v Tatrách všetci happy. Ak chcete byť šťastní, príďte so svojou rodinou, priateľmi a známymi do Tatier, pretože tu šťastie, úsmev a pozitívnu energiu určite nájdete,“ vyzýva Maťašovská. Klip zároveň podľa Lucie Dubielovej zo Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry prezentuje to, čo je dôležité v cestovnom ruchu, a to je úsmev a spokojnosť s vykonávanou prácou. „Je to pre klientov benefit, ktorý ocení každý z nich a často nám na Slovensku chýba,“ zdôraznila Dubielová.

Spracovanie tzv. selfproma v podobe videa Happy Tatry považuje Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) za výborný marketingový ťah, keďže video sa zviezlo na atraktívnej a živej vlne od Pharella Williamsa a bolo spracované do veľmi príťažlivej podoby. „Z pohľadu remeselného spracovanie a výberu ústrednej postavy video pôsobí veľmi prirodzene a robí Slovensku veľmi dobrú reklamu,“ zhodnotil prezident a predseda správnej rady ADMA Pavol Kubán. Tvorcovia videa Happy – we are from Hight Tatras veria, že šíriaca sa veselosť a radosť je pre okolie inšpirujúca, a že ich ďalšie nápady a marketingové trendy prispejú k pozitívnemu zviditeľneniu a propagovaniu Slovenska a Tatier vo svete.