Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

O tragédii v poliklinike v Humennom sa bude pojednávať 22. decembra

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obžalobu na Petra S. podala Okresná prokuratúra pre prečin všeobecného ohrozenia v marci minulého roka.

Humenné 10. decembra (TASR) – Na 22. decembra tohto roka dnes odročil Okresný súd v Humennom pojednávanie s obžalovaným Petrom S., ktorý sa v minulosti staral o výťahy v humenskej poliklinike. V roku 2013 v nej prišiel o život chlapec, ktorý mal iba rok a osem mesiacov. Osudným sa mu stal pád do výťahovej šachty. Dnešnému rozhodnutiu súdu predchádzalo vypočutie matky nebohého a znalca z technického odboru.

"Okresný súd v Humennom dnes na hlavnom pojednávaní vypočul poškodenú svedkyňu a znalca z odboru kontroly technických zariadení," informoval TASR hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Sudca zároveň oboznámil prítomných so spisom a všetkými listinnými dôkazmi, ktoré sa viažu k prípadu. "Pojednávanie bolo následne odročené na 22. decembra tohto roka za účelom vyhlásenia záverečných rečí," dodal Drimák s tým, že dnešné pojednávanie sa konalo v neprítomnosti obžalovaného.

Obžalobu na Petra S. podala Okresná prokuratúra v Humennom pre prečin všeobecného ohrozenia v marci minulého roka. V apríli vydal Okresný súd trestný rozkaz a uznal Petra S. za vinného podľa obžaloby, pričom mu uložil trest odňatia slobody na 30 mesiacov so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia.

Proti trestnému rozkazu však obžalovaný podal opravný prostriedok, na základe čoho došlo k zrušeniu trestného rozkazu a nariadeniu hlavného pojednávania vo veci. "Samosudca Okresného sudu v Humennom vrátil vec Okresnej prokuratúre v Humennom na konanie o dohode o vine a treste," informoval Drimák v máji minulého roka. K tejto dohode však napokon nedošlo. Obžalovanému hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.