Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Turistický chodník v Javorovej doline je dočasne uzatvorený

Vysoké Tatry. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Štátne lesy TANAP-u žiadajú turistov o rešpektovanie dočasnej uzávery turistického chodníka s ohľadom na vlastnú bezpečnosť.


Vysoké Tatry 16. augusta (TASR) - Modro a súčasne zeleno značený turistický chodník smerujúci z Tatranskej Javoriny Javorovou dolinou je dočasne uzatvorený. Dôvodom je rekonštrukcia jeho povrchu v približne dvojkilometrovom úseku od hlavnej cesty až po horáreň pod Muráňom.

"Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP-u) vytvorili súbežne v celej dĺžke uzatvoreného turistického chodníka obchádzku vedúcu lesom. Obchádzka, ktorá je v teréne riadne vyznačená informačnými tabuľami, však nie je vhodná pre detské kočíky a ani ako náhradná bezbariérová trasa pre turistov so zníženou schopnosťou pohybu," informovala koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov TANAP-u Lenka Burdová.

Štátne lesy TANAP-u, ktoré rekonštrukciu povrchu turistického chodníka zabezpečujú, žiadajú turistov o rešpektovanie dočasnej uzávery turistického chodníka s ohľadom na vlastnú bezpečnosť. Dočasná uzávera chodníka by mala podľa Burdovej trvať približne dva týždne.