Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade vyhlásili súťaž o najlepší film propagujúci Karpaty

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Súťaže sa môže zúčastniť každá organizácia, ale aj individuálna osoba.

Poprad 17. októbra (TASR) - Združenie Karpatský euroregión Poľsko vyhlásil súťaž o najlepší film propagujúci Karpaty pod názvom „Mystic Carpathia – Prehliadka karpatských filmov”. „V Karpatoch nechýbajú miesta, ktoré stoja za návštevu, každý si tu nájde niečo pre seba. Miesta, kde ticho a pokoj narúša jedine náhodný pútnik, i miesta, ktoré sú veľmi populárne a kde sa počas letnej sezóny tvoria zápchy ako na ceste do Zakopaného. Každé z týchto miest má svoje čaro,“ uviedla koordinátorka súťaže Monika Wędrychowicz.

Myšlienkou súťaže je vybrať najlepšie filmy, ktoré propagujú prírodné a kultúrne hodnoty Karpát, prezentovať ich rastúci potenciál, na ktorom sa buduje Karpatská značka Carpathia. Súťaž umožní lepšie propagovať kultúrny a prírodný potenciál Karpát. Prostredníctvom organizátora súťaže budú zhromaždené filmové materiály prezentované počas rôznych podujatí.

Súťaž sa realizuje v rámci projektu s názvom „Alpsko-karpatský most spolupráce“ vďaka finančnej podpore Švajčiarskej konfederácie v rámci švajčiarskeho programu spolupráce s novými členskými štátmi Európskej únie. „Vďaka nemu má združenie Karpatský euroregión Poľsko možnosť aktívne prispievať k rozvoju Karpát pri využití skúseností subjektov z vysoko rozvinutých alpských krajín, ktoré efektívne využívajú prednosti horskej krajiny,“ objasnila Wędrychowicz

Súťaže sa môže zúčastniť každá organizácia, ale aj individuálna osoba, zaslané filmy budú v prvom rade podrobené predbežnému – formálnemu hodnoteniu a následne konečnému posudzovaniu. Filmové snímky môžu záujemcovia poslať do súťaže do 10. novembra tohto roku a výber laureátov prebehne do 15. novembra. Vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien počas 4. ročníka Alpsko-karpatského fóra spolupráce je naplánované na 21. novembra. Podrobnejšie informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.karpacki.pl.