Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Vo Vranove nad Topľou dokončili nové nájomné byty

Ilustračné foto Foto: TASR

Bytové domy za približne 2,5 milióna eur ešte nie sú vo vlastníctve mesta.

Vranov nad Topľou 7. decembra – Vo Vranove nad Topľou pribudli nové nájomné byty. Sú súčasťou dvoch bytových domov v lokalite Lúčna a Rodinná oblasť. „Obe novostavby sú ukončené a nájomníci sa do nich budú sťahovať v novom roku. Bytové domy chceme oficiálne uviesť do života pred vianočnými sviatkami,“ informovala TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková.

Vo Vranove pribudlo celkovo 44 nájomných, a to jedno- a dvojizbových bytov. „Sú to štandardné byty na štandardné bývanie určené pre mladé rodiny,“ uviedla hovorkyňa s tým, že ich výstavba odštartovala ešte vlani. "Obstaranie oboch bytových domov je financované z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a z prostriedkov úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Mesto z vlastných prostriedkov uhradí technickú infraštruktúru vo výške približne 232.000 eur," spresnila Fedorňáková.

Bytové domy za približne 2,5 milióna eur ešte nie sú vo vlastníctve mesta. Vlastní ich zatiaľ spoločnosť Hant, ktorá ich pre Vranov postavila. Radnica má nové bytovky aktuálne v nájme. Na mesto prejdú až po vyplatení investora, k čomu by malo dôjsť v najbližšom čase.

Mestské zastupiteľstvo schválilo v týchto dňoch všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach nájmu bytov v lokalite Lúčna. Na najbližšom zasadnutí prerokuje aj nariadenie týkajúce sa bytov na Rodinnej oblasti.

O pridelení bývania pre konkrétnych nájomcov rozhodne v prípade oboch lokalít samospráva. „Na zasadnutí mestskej rady bol schválený užší výber žiadateľov, ktorí spĺňajú podmienky pre nájom mestského bytu,“ uviedla Fedorňáková.