Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Zasnežovať začali už aj v lyžiarskom stredisku Ski Bachledova

Ilustračná snímka Foto: TASR/Branislav Račko

Deti tak budú môcť stráviť Mikuláša už na lyžiach. Tradične sa sezóna začne uvádzacou lyžovačkou za špeciálnu cenu.

Ždiar 27. novembra (TASR) - Po prudkom ochladení sa začalo intenzívne zasnežovať aj v Ždiari a Jezersku. Deti tak budú môcť stráviť Mikuláša už na lyžiach, a to 4. decembra v lyžiarskom stredisku Ski Bachledova. "Tradične sa sezóna začne uvádzacou lyžovačkou za špeciálnu cenu. V nedeľu - deň sv. Mikuláša navštívi stredisko Mikuláš na lyžiach a prinesie sladké darčeky pre všetky deti," informovala TASR Martina Múdra z lyžiarskeho strediska Ski Bachledova.

Počet otvorených zjazdoviek, prepravných zariadení a atrakcií bude spresnený o jeden až dva dni ešte pred otvorením strediska. Návštevníci sa môžu opäť tešiť na niekoľko noviniek, napr. moderný turniketový systém, fotomiesto na zjazdovke Bachledka, približovací vlek k lanovke v Jezersku i kompletne zrekonštruovaný interiér a wellness v tamojšom v hoteli.

Celoročné horské stredisko Ski Bachledova sa nachádza v rázovitej obci Ždiar pod Belianskymi Tatrami. Rozprestiera sa na hrebeni Spišskej Magury a území troch dolín. Prístup do strediska je možný zo strany Bachledovej doliny, ako aj od Jezerska. "Geografická poloha zaručuje celosezónnu garanciu snehu a výborné lyžiarske podmienky. V stredisku sa nachádza 11 kilometrov zjazdoviek, z toho 9,5 kilometra umelo zasnežovaných. Okrem toho máme aj 20 kilometrov bežeckých tratí a mnoho rodinných atrakcií. Prepravu v stredisku zabezpečujú dve sedačkové lanovky a sedem vlekov," dodala Múdra.

Minulú sezónu otvorila Ski Bachledova dve nové zjazdovky smerom do Malej Frankovej, čím veľkosť areálu vzrástla takmer o tretinu. Dominantou strediska je 14 metrov vysoká vyhliadková veža a celoročná 1,4 kilometra dlhá bobová dráha. "Malých lyžiarov potešia dva detské areály, snowtubingová dráha či rodinná jazda na snowrafte. Samozrejmosťou je lyžiarska škola, večerné lyžovanie, požičovňa a servis lyží i bezplatný skibus," upozornila Múdra.