Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bojnický zámok bude patriť zamilovaným

Bojnický zámok v pozadí, ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Páni budú môcť počas tohto podujatia po prvý raz využiť aj novú ponuku múzea - romantické zásnuby v komnatách zámku.

Bojnice 4. februára (TASR) - Rande ako v stredoveku si budú môcť vyskúšať všetky zamilované páry, ktoré zavítajú na Bojnický zámok počas Valentínskeho víkendu na zámku. Špeciálne prehliadky budú môcť návštevníci absolvovať v dňoch 14. až 16. februára. TASR informovala Dáša Michalcová, vedúca oddelenia marketingu a tvorby animovaných programov Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice.

"Ako prebiehalo prvé zamilované stretnutie dvoch mladých ľudí v stredoveku, čo sa smelo a čo nie, čo si mohol dovoliť mladý muž voči dáme a čo všetko museli vedieť a prekonať, kým prišiel prvý bozk. To sa páry dozvedia v rámci prehliadky zámku počas valentínskeho víkendu," priblížila Michalcová.

Návštevníkov bude komnatami sprevádzať najzamilovanejší pár v histórii zámku Zuzana Podhradská a Peter Laskársky. Tak ako po minulé roky aj tento budú môcť získať certifikát vernosti.

Tohtoročnou novinkou je posun prehliadok do večerných hodín - 17.00 až 21.00 h. "Páry si tak budú môcť vyskúšať dvorenie vo svetle fakieľ a sviečok," podotkla Michalcová. V prípade veľkého záujmu sa budú otváracie hodiny valentínskych nočných prehliadok predlžovať.

Páni budú môcť počas tohto podujatia po prvý raz využiť aj novú ponuku múzea - romantické zásnuby v komnatách zámku.