Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Ekumenické pašiové sprievody sa konajú v Košiciach a Michalovciach

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

Ide už o viac ako 20-ročnú tradíciu priblíženia utrpenia Ježiša Krista prostredníctvom sprievodu za účasti veriacich a predstaviteľov kresťanských cirkví pôsobiacich v metropole východného Slovenska.

Košice/Michalovce 30. marca (TASR) – Ekumenický pašiový sprievod organizuje na Veľký piatok aj v tomto roku Ekumenické spoločenstvo cirkví na území mesta Košice. Ide už o viac ako 20-ročnú tradíciu priblíženia utrpenia Ježiša Krista prostredníctvom sprievodu za účasti veriacich a predstaviteľov kresťanských cirkví pôsobiacich v metropole východného Slovenska.

Témou tohtoročného sprievodu je Sedem slov z kríža. Začiatok bude o 13.00 h pri Evanjelickom kostole na Mlynskej ulici.

Ekumenický pašiový sprievod sa už tradične tento deň uskutoční aj v Michalovciach. Je spoločným dielom michalovských kresťanských cirkví. Začiatok je o 13.30 h pred modlitebňou Cirkvi bratskej na Užhorodskej ulici, sprievod sa vydá smerom k rímskokatolíckemu farskému Kostolu narodenia Panny Márie.

"Na premávku a bezpečnosť na cestách bude dohliadať štátna a mestská polícia. Spevníky rozdajú kňazi priamo na mieste," informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.