Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: V BRATISLAVE HORELO: Požiar v byte v centre mesta

Na Bartókovej ulici v bratislavskom Starom Meste zasahujú hasiči. V jednom z bytov na 1. poschodí vypukol požiar. Obyvateľov bytového domu hasiči v týchto chvíľach evakuujú. Na mieste je 25 príslušníkov HaZZ so šiestimi kusmi techniky. Na snímke zásah hasičov v Bratislave 17. januára 2020. Foto: TASR - Michal Svítok

Na mieste je 25 príslušníkov HaZZ so šiestimi kusmi techniky.

Bratislava 17. januára (TASR) - Požiar bytu v bratislavskom Starom Meste sa podarilo hasičom zlikvidovať, nevyžiadal si žiadne obete. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiar nastal po výbuchu v jednom z bytov na prvom poschodí. Pri požiari bolo zranených päť osôb, ktoré boli intoxikované splodinami, priblížila Križanová.



Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová ponúkla pomoc obyvateľom poškodených bytov. "Hovorila som s riaditeľkou Základnej školy Hlboká, ktorá je pripravená poskytnúť priestory školy pre ľudí, ktorí sa pre následky požiaru ocitnú bez strechy nad hlavou," uviedla Aufrichtová na sociálnej sieti. Dodala, že miestny úrad je tiež pripravený pomôcť všetkým poškodeným aj v ďalších veciach, ktoré sú v jeho kompetencii.



Výberová chronológia prípadov výbuchu v obytných domoch na území SR od roku 2007:


2. februára 2007 - V Krompachoch v okrese Spišská Nová Ves došlo k výbuchu v rodinnom dome, ktorý sa zrútil a začal horieť. Príčinou výbuchu bol unikajúci plyn zo zhrdzavenej prípojky. O život prišla 33-ročná matka Monika Ringošová a jej päťročná dcérka Lenka. Dve rodiny prišli o strechu nad hlavou, zranilo sa aj ďalších 11 ľudí.

24. septembra 2007 - Tlaková nádoba s propán-butánom vybuchla v kuchyni rodinného domu v Matysovej ulici v okrese Stará Ľubovňa. Dve ženy utrpeli popáleniny prvého a druhého stupňa na tvári, rukách a krku.

4. marca 2009 – V obytnom dome v Rožňave došlo k výbuchu plynu. Na mieste boli zranené dve osoby. Mali popáleniny a boli prevezené do rožňavskej nemocnice. Výbuch bol taký silný, že narušil statiku budovy, z ktorej spadla strecha.

13. septembra 2013 – Pri výbuchu plynu v rodinnom dome v Dražkovciach (okres Martin) zahynul 56-ročný muž.

27. mája 2014 - V rodinnom dome v Ludaniciach v okrese Topoľčany vybuchol plyn. Pri výbuchu a následnom požiari boli zranené dve osoby.

8. apríla 2018 – Výbuch a požiar zasiahol v nedeľu bytový dom na Obchodnej ulici v košickej mestskej časti Západ. Pri udalosti jeden človek zomrel, z bytovky evakuovali všetkých obyvateľov, z ktorých štyria mali zdravotné problémy z intoxikácie splodinami horenia.

9. novembra 2018 – Hasiči zasahovali pri požiari v Podbrezovej, kde v bytovom dome došlo k výbuchu plynu. Pri udalosti utrpela jedna osoba popáleniny, ďalšia sa intoxikovala splodinami horenia.

2. apríla 2019 - Bratislavskí hasiči zasahovali na Gorkého ulici v Starom Meste, kde vybuchol plyn. Dôvodom boli pravdepodobne výkopové práce. Záchranári na mieste ošetrili dvoch mužov. Prvý z nich utrpel viaceré poranenia celého tela, druhý zranenie chrbtice.

6. decembra 2019 - Výbuch plynu v bytovom dome v Prešove si vyžiadal sedem obetí, jednu nezvestnú osobu a desiatky zranených.