Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hnúšťa chce zrekonštruovať prístavbu kultúrneho domu

Na snímke kultúrny dom v Hnúšti v okrese Rimavská Sobota 5. decembra 2019. Jeho pravá časť je prístavbou z 80. rokov 20. storočia, ktorú chce samospráva zrekonštruovať. EASYFOTO TASR - Branislav Caban Foto: TASR

Ako ho doplnil viceprimátor Grigorij Šamin, tejto záležitosti sa počas leta spolu intenzívne venovali a snažili sa z projektu vypustiť všetko, bez čoho sa dalo zaobísť.

Hnúšťa 5. decembra (TASR) – Sumu zhruba 195.000 eur plánuje investovať mesto Hnúšťa do rekonštrukcie prístavby kultúrneho domu. Z toho 100.000 eur chce samospráva získať z výzvy Miestnej akčnej skupiny Malohont, zvyšok financovať z úveru.

Pôvodné ocenenie spoločnosťou, ktorá nám robila štúdiu, vyšlo na 280.000 eur. Po vypustení určitých vecí a znížení kvality určitých materiálov, respektíve vyhotovení, sme sa dostali na 185.000 eur,“ uviedol na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva vedúci oddelenia výstavby, regionálneho rozvoja a životného prostredia Mestského úradu Hnúšťa Michal Vacula.

Ako ho doplnil viceprimátor Grigorij Šamin, tejto záležitosti sa počas leta spolu intenzívne venovali a snažili sa z projektu vypustiť všetko, bez čoho sa dalo zaobísť. Podotkol však, že mesto musí počítať s ďalšími prostriedkami na zakúpenie interiérových doplnkov, takže výsledná suma môže byť okolo 195.000 eur.

Podľa slov riaditeľky Mestského kultúrneho strediska v Hnúšti Diany Vojenčiakovej bola prístavba kultúrneho domu postavená pred 35 rokmi a pri zamýšľanej rekonštrukcii pôjde predovšetkým o obnovu spoločenskej sály.

Používala sa hlavne na stužkové slávnosti, venčeky a podobne, ale keďže je už zastaraná, ľudia chodia väčšinou do Tisovca. Okrem nej by sa zrekonštruoval aj vestibul a toalety na prízemí,“ konkretizovala Vojenčiaková.