Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Hrad Bystrica vstupuje do novej sezóny s dvomi novinkami

Na snímke turisti na Považskom hrade počas symbolického otvorenia turistickej sezóny 2024 v Trenčianskom kraji, 8. apríla 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prvou z nich je mobilná aplikácia Hrady 3D, druhou sklenená tabuľa, ktorá je posledným z diel projektu Okno do minulosti.

Bystrica 8. apríla (TASR) - Hrad Bystrica vstupuje do novej turistickej sezóny s dvomi novinkami. Prvou z nich je mobilná aplikácia Hrady 3D, druhou sklenená tabuľa, ktorá je posledným z diel projektu Okno do minulosti. Informoval o tom zastupujúci riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región Pavol Štefčík.

"Aplikácia Hrady 3D ponúka návštevníkom vizualizáciu zrekonštruovanej časti hradu, konkrétne hradného paláca. Aplikácia zobrazuje aj Rafaela Podmanického, ktorý bol majiteľom hradu v 16. storočí," priblížil Štefčík.

Druhou novinkou je sklenená tabuľa umiestnená pod hradom, ktorá zobrazuje hypotetickú vizualizáciu hradu z čias jeho najväčšej slávy. Tabuľa je poslednou časťou sedemdielnej skladačky. Ďalších šesť tabúľ je rozmiestnených po celom Trenčianskom samosprávnom kraji. Nechýbajú napríklad v Trenčíne, na Čachtickom hrade, na hrade Tematín či na hrade Beckov.

Predstavenie tohtoročných noviniek na hrade Bystrica je podľa neho zároveň symbolickým otvorením turistickej sezóny v Trenčianskom samosprávnom kraji.