Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Polačeka v Košiciach podporil aj predseda kraja Trnka

Ilustračné foto. Foto: TASR Edmund Örzsik

Podľa jeho slov má Polaček oproti iným potenciálnym víťazom najväčšiu pravdepodobnosť na dobrú spoluprácu so zastupiteľstvom.

Košice 11. november (TASR) – Kandidáta na primátora Košíc Jaroslava Polačeka (SaS, KDH, SMK-MKP, NOVA, OKS) prišiel do volebnej centrály podporiť aj predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Podľa jeho slov ide o historicky najväčšiu šancu na dobrú spoluprácu medzi vyšším územným celkom a mestom Košice. Ako pre novinárov povedal, verí, že sa to podarí.



„Prišiel som podporiť Jara Polačeka v jeho finiši, aby malo mesto naozaj také vedenie, ako si myslí, že by bolo prínosom - aj čo sa týka spolupráce medzi vyšším územným celkom a mestom Košice," uviedol. Podľa jeho slov spolupráca nebola ideálna ani v predchádzajúcich volebných obdobiach, kedy boli predstavitelia mestskej aj krajskej samosprávy z rovnakej politickej strany.

„Ja budem spolupracovať s každým, koho mi občania nadelia. Hovorím o tom, že je tu skúsenosť so súčasným vedením mesta a jednoducho vidím, že vo viacerých témach sme sa akoby nevedeli pohnúť ďalej, je to ťažkopádne," povedal.

Podľa jeho slov má Polaček oproti iným potenciálnym víťazom najväčšiu pravdepodobnosť na dobrú spoluprácu so zastupiteľstvom.

Predseda KSK Trnka si myslí, že po sobotňajších (10.11.) komunálnych voľbách dôjde k zmene na postoch vo viacerých mestách a obciach. „Veľa starostov a primátorov bude nových, ktorí predtým neboli, čiže sa budú musieť trošku oťukávať, ale v zásade prídu s  novom energiou a s novými myšlienkami. Verím, že sa spolupráca pozdvihne po celom kraji a bude len prínosom v ďalšom období pre všetkých občanov," dodal s tým, že od výsledkov očakáva najmä dynamiku, a to hlavne v samosprávach, kde funkcie zastávali dlhoroční primátori a starostovia, ktorí podľa jeho slov už neboli dostatočne aktívni.