Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Kremnickí poslanci prerozdelili ďalšie dotácie na kultúru a šport

Foto: TASR/AP

Celkovo dá mesto tento rok na dotácie 35.254 eur, čo je podľa Jany Bieleschovej z Mestského úradu v Kremnici rovnako ako vlani.

Kremnica 17. júna (TASR) - Kremnickí mestskí poslanci prerozdelili ďalšie tohtoročné dotácie v oblasti kultúry a športu. Mestskými zdrojmi podporili kultúrne a športové podujatia, letný denný tábor, ale aj vydanie zborníka, ktorý má priblížiť život a dianie v meste v 20. storočí.

V druhom kole, v ktorom mohli záujemcovia žiadať o dotácie do konca mája, prerozdelili poslanci v oblasti kultúry 4493 eur. Medzi úspešnými žiadateľmi je občianske združenie (OZ) Frst crew Kremnica, ktoré získalo 2593 eur na podujatie Letný Big Air v meste či spoločnosť Ringbürger, ktorá dostala 1000 eur na tohtoročnú Kremnickú slávnosť vína.

Sumou 400 eur podporili poslanci vydanie uvedeného zborníka, ktorý pripravuje OZ SOS Kremnica, dotáciou vo výške 200 eur Letný denný biblický tábor, ktorý pripravuje Cirkevný zbor ECAV na Slovensku Kremnica.

V oblasti športu prerozdelili poslanci dotácie v celkovej výške 4800 eur. Poslanci podporili Mestský klub lyžiarov Kremnica, Združenie rodičov a priateľov pri 1. Základnej škole a Športový klub Postoj.sk Kremnica.

Celkovo dá mesto tento rok na dotácie 35.254 eur, čo je podľa Jany Bieleschovej z Mestského úradu v Kremnici rovnako ako vlani. O dotácie možno v Kremnici žiadať v troch termínoch. Posledné tohtoročné žiadosti o dotáciu môžu záujemcovia podávať do 31. augusta. Nevyčerpaných ostalo 517 eur v oblasti kultúry a 1000 eur v oblasti športu.