Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Michalovce sa pripravujú na výstavbu nového cyklochodníka

Ilustračná snímka. Foto: EASY FOTO TASR - Maroš Černý

Okrem cyklochodníka v dĺžke 2637,40 metra zahŕňa projekt aj sadové úpravy a drobnú architektúru vrátane odpadkových košov na separovaný zber.

Michalovce 24. marca (TASR) - V Michalovciach plánujú rozšírenie infraštruktúry pre cyklistov výstavbou nového cyklistického chodníka. Projekt, ktorý zahŕňa viac ako 2,5 kilometra dlhý úsek, získal stavebné povolenie a radnica začala obstarávanie na jeho zhotoviteľa. Marcela Andréová z tlačového referátu mesta uviedla, že nový cyklochodník bude nadväzovať na existujúce trasy v meste.

Mesto podalo v januári 2024 žiadosť na finančnú podporu z plánu obnovy a odolnosti. "Súčasne sme vyhlásili verejné obstarávanie s cieľom urýchliť výstavbu cyklotrasy v prípade podpory nášho projektu," uviedla Andréová s tým, že verejné obstarávanie prebieha, preto zatiaľ nekonkretizujú, aké finančné náklady s týmto projektom očakávajú.

Plánovaná cyklotrasa Hollého - Okružná - Štefánikova nadväzuje na existujúcu cyklotrasu v centrálnej mestskej zóne (CMZ) a súčasne na vytvorenú cyklotrasu CMZ - Partizánska Biela hora. "Cyklotrasa bude tvoriť základnú zokruhovanú kostru cyklosiete na uliciach Hollého a Okružnej, pričom značenú cyklotrasu na Štefánikovej ulici chceme nahradiť samostatnou cyklotrasou," spresnila Andréová.

Okrem cyklochodníka v dĺžke 2637,40 metra zahŕňa projekt aj sadové úpravy a drobnú architektúru vrátane odpadkových košov na separovaný zber. Plánovaná je inštalácia cyklosčítačov, ktoré poskytnú mestu prehľad o využívaní trasy po jej dokončení. Cyklotrasa bude doplnená o cykloprístrešky pri troch základných školách, čím vznikne 72 nových stojísk pre bicykle a kolobežky.