Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na ZŠ Pribinova obnovil Trebišov telocvičňu s ministerskou dotáciou

Ilustračná snímka Foto: TASR - Branislav Račko

Rekonštrukciou došlo podľa nej k zabezpečeniu vhodných podmienok na kvalitnejší vyučovací proces, ale aj na trávenie mimoškolských športových aktivít v budove tejto základnej školy na sídlisku Sever.

Trebišov 26. januára (TASR) – Mesto Trebišov najnovšie odovzdalo do užívania žiakom a učiteľom Základnej školy na Pribinovej ulici zrekonštruovanú budovu telocvične. Projekt zahŕňal opravu strechy a obnovu šatní a hygienických priestorov. Náklady boli v sume takmer 74.000 eur, z toho zhruba 59.000 eur pokrývala dotácia ministerstva školstva a zvyšok išiel zo zdrojov mesta. TASR o tom informovala hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.

Projekt realizovala vysúťažená firma. "Cieľom bola rekonštrukcia havarijného stavu poškodenej strešnej krytiny na telocvični, hygienických priestorov a výmena osvetlenia telocvične, ktoré bolo málo efektívne a energeticky náročné," uviedla hovorkyňa. Zatekanie strechy spôsobovalo nebezpečné podmienky na výučbu hodín telesnej výchovy a vedenie školy preto nahradzovalo priestory telocvične inými provizórnymi priestormi. Novými svietidlami sa dosiahlo lepšie a kvalitnejšie osvetlenie telocvične a zároveň úspora elektrickej energie. V hygienických priestoroch došlo k rekonštrukcii spŕch, umývadiel a toaliet.

"Do obnovujúcich prác sa zapojili aj pracovníci stavebnej skupiny mesta, ktorí zreparovali dve šatne nachádzajúce sa v blízkosti hygienických zariadení. Steny obidvoch miestností po penetrácii upravili sieťkovaním, stavebným lepidlom a jadrovou omietkou. V závere steny šatní a stropy vymaľovali a položili aj dlažbu," informovala o tom Mištaničová.

Rekonštrukciou došlo podľa nej k zabezpečeniu vhodných podmienok na kvalitnejší vyučovací proces, ale aj na trávenie mimoškolských športových aktivít v budove tejto základnej školy na sídlisku Sever.