Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nové divadlo cez víkend uvedie premiéru hry Kocúr v čižmách

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Inscenácia je určená pre divákov od štyroch rokov a podľa tvorcov je jej hlavným cieľom podnietiť v deťoch prirodzenú túžbu po spravodlivosti.

Nitra 18. novembra (TASR) – Nové divadlo v Nitre finišuje s prípravou novej inscenácie Kocúr v čižmách. Premiéru hry v réžii Šimona Spišáka uvidia diváci v sobotu 23. novembra o 19. hodine.

Inscenácia je určená pre divákov od štyroch rokov a podľa tvorcov je jej hlavným cieľom podnietiť v deťoch prirodzenú túžbu po spravodlivosti. „Inscenáciou chceme deťom aj ich rodičom sprostredkovať poznanie, že nie je všetko striebro, čo sa blyští, že účel nesvätí prostriedky a že pravda, láska a dobro bývajú po zásluhe odmenené,“ uviedla dramaturgička Veronika Gabčíková.

Ako pripomenula, Nové divadlo vzniklo zo slobodu milujúcich a slobodne tvoriacich umelcov. „Takže aj práca s témou Kocúra v čižmách je v tejto inscenácii slobodná, neklasická až punková. Po formálnej stránke sa tvorcovia rozhodli síce pracovať s klasickými bábkami – maňuškami, ale v mene voľnosti, inšpirácie, fantázie a detského neortodoxného vnímania zámerne narúšajú klasické bábkarské vodičské i inscenačné postupy. Aj preto o našom Kocúrovi v čižmách hovoríme ako o punkovo-animálno-maňuškovo-komediálnom thrilleri,“ dodala Gabčíková.