Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Novinári z Česka spoznávali v rámci infocesty Prešovský kraj

Novinári čakajú pred väznicou, ktorá slúži aj ako súdna sieň v Drážďanoch 7. marca 2018. Súd v nemeckých Drážďanoch uložil v stredu dlhoročné tresty väzenia siedmim mužom a jednej žene, ktorým sú pripisované bombové útoky na ubytovne pre utečencov, ako aj na politických protivníkov. Odsúdení pravicoví extrémisti z tzv. Skupiny Freital vo veku 20-40 rokov boli uznaní za vinných okrem iného z vytvorenia teroristického spolku a pokusu o vraždu, respektíve napomáhania pri týchto trestných činoch. Foto: TASR/AP

Novinárov sprevádzala počas celej cesty Klára Badinková z Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Prešov 4. decembra (TASR) – Českí novinári v uplynulých dňoch spoznávali Prešovský kraj. Infocestu s názvom Top miesta severovýchodu Slovenska pre nich pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska spoločne s Ministerstvom dopravy a výstavby SR. TASR o tom informoval František Baláž z KOCR Severovýchod Slovenska.

"Sedem novinárov z rôznych periodík postupne navštívilo zaujímavé lokality v regiónoch Vysoké Tatry, Pieniny, severný Spiš, Šariš a horný Zemplín. Počas štyroch dní spoločne prešli prírodné a kultúrne zaujímavosti, ako napríklad Hrebienok, Bachledovu dolinu, Hrad v Starej Ľubovni, drevený Kostol sv. Františka z Assisi v Hervartove, Údolie smrti pri Svidníku či Slovenské opálové bane pri obci Červenica," uviedol Baláž.

Na jednotlivých miestach boli podľa jeho slov do programu zapojení aj skúsení sprievodcovia, ktorí ponúkli novinárom obšírne informácie nielen o histórii danej kultúrnej pamiatky, ale aj o tradíciách miestnych obyvateľov.

"Je veľmi dôležité, aby mali českí návštevníci dostatok informácií o Prešovskom kraji, keďže sú skupinou zahraničných návštevníkov, ktorí navštevujú severovýchodné Slovensko najčastejšie. Snažili sme sa im komplexne ukázať krásy nášho regiónu, preto sme návštevu jednotlivých zariadení prispôsobili štvordňovému programu," uviedol výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Novinárov sprevádzala počas celej cesty Klára Badinková z Ministerstva dopravy a výstavby SR.