Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Odborné vzdelávanie v Partizánskom má 80-ročnú tradíciu

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Na projekt za takmer milión eur získala krajská samospráva financie z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Partizánske 10. novembra (TASR) - Stredná odborná škola (SOŠ) Jána Antonína Baťu v Partizánskom si v tomto období pripomenula 80 rokov odborného vzdelávania v meste. Vzdelávacia inštitúcia pripravuje odborníkov od roku 1939, v Partizánskom začínala ako Baťova škola práce.

"Dnes priestory tejto školy navštevuje viac ako 400 študentov, v systéme duálneho vzdelávania je zapojených 26 z nich," informovala o tom ďalej Barbora Jánošková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý je zriaďovateľom školy.

"Za posledné roky sme do SOŠ investovali nemalé finančné prostriedky, len z rozpočtu kraja to bolo viac ako pol milióna eur. Okrem toho sa na škole zrealizuje projekt týkajúci sa zriadenia centra odborného vzdelávania a prípravy, ktorého hlavným účelom je zrekonštruovať dielne a priestory praktického vyučovania," uviedol predseda TSK Jaroslav Baška. Na projekt za takmer milión eur získala krajská samospráva financie z Integrovaného regionálneho operačného programu.