Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Podvodníci obrali vlani v Nitrianskom kraji 24 seniorov o 123.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Polícia apeluje na občanov, aby pripravili svojich rodičov či starých rodičov na podvodné praktiky neznámych osôb.

Nitra 17. januára (TASR) – Obeťami podvodníkov sa v minulom roku stalo v Nitrianskom kraji 24 seniorov. Podvodníci ich pripravili celkovo o takmer 123.000 eur. Podľa Renáty Čuhákovej z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre vo väčšine prípadov použili volajúci legendu o dopravnej nehode vnuka alebo pôžičke peňazí pre vnuka.

Takýto prípad sa stal aj nedávno v Nitre, kde 84-ročnej žene zazvonil mobilný telefón. „Ozval sa údajný kamarát jej syna, ktorý vraj súrne potrebuje požičať peniaze, aby mohol byť vykonaný bankový prevod. Práve jej syn mu vraj odporučil, aby s obrátil na jeho mamu, nech mu dá peniaze, čo má doma,“ uviedla Čuháková. Žena dala 6000 eur do rúk neznámeho človeka. Trvalo len pár minút a dôchodkyňa už vedela, že sa stala obeťou podvodníka.

Polícia apeluje na občanov, aby pripravili svojich rodičov či starých rodičov na podvodné praktiky neznámych osôb. „Poznajú mená detí i pomery v rodine, ak nevedia, navedú dôchodcov na to, že im ich samí prezradia, ani si to neuvedomia. V presvedčení, že pomáhajú svojim deťom, dajú svoje celoživotné úspory do rúk zlodejov,“ upozornila Čuháková.