Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Príchod Mikuláša prinesie v Poprade dopravné obmedzenia

Na snímke pohľad na obec Lučivná v okrese Poprad ležiacu pod Vysokými Tatrami. Foto: TASR/Adriána Hudecová

Dôvodom je najmä farebný pyromuzikálny ohňostroj.

Poprad 4. decembra (TASR) – Mikulášske podujatie, v rámci ktorého rozsvietia vianočný stromček na Námestí sv. Egídia v Poprade a tiež celú vianočnú výzdobu mesta, so sebou vo štvrtok (5.12.) prinesie dopravné obmedzenia a bezpečnostné opatrenia. Dôvodom je najmä farebný pyromuzikálny ohňostroj. Informovala o tom popradská samospráva na svojej internetovej stránke.

"Z dôvodu realizácie ohňostroja, ktorá si vyžaduje vymedzenie bezpečnostnej zóny, nesmie mať v čase konania ohňostroja prístup žiadna nepovolaná osoba a ani motorové vozidlo," uvádza mesto s tým, že bezpečnostné opatrenia sa budú týkať časti Námestia sv. Egídia, Levočskej ulice a Popradskej brigády.

Rampové parkovisko na Námestí sv. Egídia bude uzatvorené v čase od 7.00 do 20.00 h. Levočská ulica v úseku od svetelnej križovatky s Ulicou Francisciho po križovatku so štátnou cestou I/66 bude uzatvorená od 17.20 h do približne 18.30 h, kedy je očakávané ukončenie ohňostroja. Vodičov bude o uzávere informovať prenosné dopravné značenie. Zákaz vjazdu bude platný pre všetky vozidlá s výnimkou vozidiel integrovaného záchranného systému. Samospráva tiež žiada vodičov, aby v dotknutých lokalitách neparkovali.

"V čase od 17.20 h do cca 17.50 h dôjde k úplnej uzávere cestnej premávky na miestnych komunikáciách Ul. Levočská – úsek od križovatky s Ul. Štefánikovou po križovatku s Ul. Francisciho a časť Ul. Popradskej brigády, úsek cca 65 metrov od križovatky s Ul. Levočskou, z dôvodu zabezpečenia preventívnych opatrení v nebezpečnej zóne," informuje ďalej samospráva.

Zmena organizácie dopravy sa bude týkať aj MHD. Spoj č. 39 na linke č. 1 s odchodom z autobusovej stanice o 17.30 h smerom na Juh III bude vedený priamo zo zastávky PP, obchodný dom k nemocnici cez Ul. Francisciho na Juh, pri zachovaní času odchodu zo zastávky PP, nemocnica podľa platného grafikonu. Spoj č. 29  na linke č. 6 s odchodom z autobusovej stanice o 17.00 h smerom na Juh III povedie zo zastávky PP, nemocnica cez Ul. Francisciho priamo na autobusovú stanicu.

Samospráva zároveň informuje, že preprava v MHD, rovnako ako v dvoch doplnkových spojoch vedúcich zo Sídliska juh III na zastávku Slovenská sporiteľňa s odchodmi o 16.00 a 16.30 h bude vo štvrtok bezplatná.

Mesto Poprad tiež žiada obyvateľov bytových domov a majiteľov prevádzok situovaných vo vymedzenom bezpečnostnom priestore ohňostroja, aby sa vo štvrtok v čase od 17.00 do 18.15 h v týchto priestoroch nepohybovali.