Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na projekty z IROP už môže Trenčiansky kraj čerpať prostriedky

Ilustračná snímka Foto: deutschebank.ge

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka ako riadiaci orgán pre IROP schválilo začiatkom februára Regionálnu integrovanú územnú stratégia Trenčianskeho kraja na roky 2014 - 2020.

Trenčín 17. februára (TASR) - Žiadatelia z Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už môžu čerpať prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Na projekty v TSK je na programové obdobie 2016 – 2020 vyčlenených takmer 121 miliónov eur.

Ako TASR informovala vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Jana Paulínyován, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaci orgán pre IROP schválilo začiatkom februára Regionálnu integrovanú územnú stratégia (RIÚS) Trenčianskeho kraja na roky 2014 - 2020.

„Začiatkom februára 2016 bola podpísaná aj zmluva o vykonávaní časti úloh riadiaceho orgánu sprostredkovateľským orgánom. Znamená to, že sprostredkovateľský orgán pre IROP Trenčianskeho samosprávneho kraja môže po skompletizovaní príslušnej riadiacej dokumentácie vykonávať implementačné procedúry - tvorbu a aktualizáciu riadiacej dokumentácie, monitorovanie, hodnotenie, implementáciu projektov, kontroly, informovanie a komunikáciu. Zmluvnými stranami sú za riadiaci orgán Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky a za sprostredkovateľský orgán Trenčiansky samosprávny kraj,“ priblížila Paulínyová.

Ako dodala, TSK pripravuje ako prvé vyhlásenie výzvy na rekonštrukciu a rozširovanie kapacít materských škôl (MŠ). Podmienkou oprávnenosti realizácie projektu je rozšírenie kapacít MŠ minimálne o desať miest. Pre Trenčiansky kraj sú vo výzve na rekonštrukciu a rozširovanie materských škôl určené 4 milióny eur. Trenčiansky samosprávny kraj ako sprostredkovateľský orgán pre IROP má zverejnený indikatívny harmonogram výziev na predkladanie projektových zámerov v rámci programu IROP na stránke www.tsk.sk.