Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia cesty medzi Hradišťom a Partizánskym bude trvať dlhšie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

S rekonštrukciou na úseku dlhom približne 7,1 kilometra začal dodávateľ v auguste tohto roka, dokončiť ich mal o štyri mesiace neskôr.

Hradište 22. novembra (TASR) - Rekonštrukcia cesty druhej triedy medzi Hradišťom a Partizánskym sa predraží a bude trvať dlhšie. Práce na jednom z najvyťaženejších úsekov v Trenčianskom kraji zabezpečuje Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) za viac ako 2,6 milióna eur, financovať ich bude z fondov Európskej únie.

S rekonštrukciou na úseku dlhom približne 7,1 kilometra začal dodávateľ v auguste tohto roka, dokončiť ich mal o štyri mesiace neskôr. "V súčasnosti sa uskutočňujú dokončovacie práce v intravilánoch, teda vo Veľkých Bieliciach a Hradišti, kde by do 15. decembra mal zhotoviteľ naniesť aj obrusnú vrstvu, čiže finálny asfalt," načrtol predseda TSK Jaroslav Baška.

V rámci intravilánov zostane počas zimy podľa neho nedokončený úsek v Návojovciach, súčasti Partizánskeho. "Tam sú spravené obrubníky na oboch stranách, akurát sa v rekonštrukcii cesty bude pokračovať až na jar. V Hradišti sa čaká na rozhodnutie, čo bude ďalej s časťou ochranného múru, ktorý drží cestu," priblížil.

V rekonštrukcii cesty v extraviláne bude dodávateľ, ako ďalej ozrejmil Baška, rovnako pokračovať až na jar, keď TSK riadiaci orgán dovolí urobiť určité zmeny vo vozovke. "Budeme na neho čakať, či nám povolí zmenu technológie. Pri rekonštrukcii sa vyskytli i ďalšie nálezy, ktoré je potrebné zapracovať do projektu," doplnil s tým, že pokračovanie prác je podmienené i súhlasom Úradu pre verejné obstarávanie.

Vysúťažená cena je približne o polovicu nižšia, ako zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku, ktorý je vo výške 5,16 milióna eur. "Tieto náklady, ak nám ich schvália, nepresiahnu výšku NFP," podotkol predseda TSK.

Na obnovu cesty druhej triedy čakali obyvatelia Partizánskeho a okolia približne dva roky. Projekt počíta s kompletnou výmenou povrchov, na určitej časti i s výmenou podložia. Ďalej s úpravou krajníc, rozšírením odbočenia, novou dažďovou kanalizáciou, osadia sa tam zvodidlá, osvetlia sa priechody. V Hradišti začala miestna samospráva s rekonštrukciou chodníkov popri ceste, budovanie chodníkov plánuje i Partizánske.