Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Školenie o generačnej chudobe priblížilo Prešovčanom nové perspektívy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Bývalý splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity a autor odborných publikácií Miroslav Pollák poskytol zo svojej dlhoročnej praxe informácie a odporúčania účastníkom školenia.

Prešov 26. marca (TASR) - Generačnej chudobe a novým perspektívam bolo venované školenie, ktoré v uplynulých dňoch v Prešove zorganizovalo Inovačné partnerské centrum (IPS) v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom. Zúčastnili sa na ňom zástupcovia neziskového sektora, verejnej správy, ale aj zamestnávateľov. TASR o tom informovala manažérka centra Dominika Príhodová.

"Cieľom školenia bolo ponoriť sa do problematiky sociálno-ekonomických odlišností a ich vplyvu na pracovný trh, čím sa podporila snaha o zvýšenie povedomia a porozumenia tejto dôležitej témy," uviedla Príhodová.

Ako povedala, bývalý splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity a autor odborných publikácií Miroslav Pollák poskytol zo svojej dlhoročnej praxe informácie a odporúčania účastníkom školenia.

"Účastníci ocenili význam školenia tohto typu pre zvyšovanie efektivity a inklúzie na pracoviskách a zdôraznili potrebu pokračovania v edukácii na tému generačnej chudoby," doplnila Príhodová.

"Spolupráca a zdieľanie poznatkov o sociálno-ekonomických skutočnostiach prispieva k pozitívnym zmenám v našej spoločnosti. Toto školenie otvorilo nové perspektívy a ukázalo cestu, ako môžeme efektívne pracovať a hlavne pomáhať ľudom zasiahnutých generačnou chudobou využívať ich potenciál," dodal riaditeľ Inovačného partnerského centra Jozef Šimko.