Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

SSC chce zrekonštruovať cestu medzi Partizánskym a Oslanmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Investícia je súčasťou väčšieho projektu modernizácie vybraných úsekov ciest prvej triedy v Trenčianskom a Žilinskom kraji.

Partizánske 11. novembra (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) chce zabezpečiť rekonštrukciu cesty I/64 medzi Partizánskym a Oslanmi. Investícia je súčasťou väčšieho projektu modernizácie vybraných úsekov ciest prvej triedy v Trenčianskom a Žilinskom kraji. Cez verejnú súťaž vybrala dodávateľa projektu.

Cestári majú záujem zrekonštruovať úsek s dĺžkou približne šesť kilometrov. "Vybraný úsek cesty vykazuje pozdĺžne a priečne nerovnosti, výtlky, poklesy a zosuvy vozovky, sadnutie krajníc, poklesy poklopov, sieťové rozpady," načrtla SSC v súťažných podkladoch vo vestníku verejného obstarávania. Stavebné úpravy sú podľa nej zamerané na obnovenie prevádzkových parametrov komunikácie a na odstránenie lokálnych nedostatkov, ohrozujúcich užívateľov komunikácie. Projekt počíta i s obnovou značenia, rekonštrukciou mostov či opravou priepustov.

SSC vybrala cez verejnú súťaž dodávateľa na spracovanie dokumentácie na stavebné povolenie, dokumentácie na ponuku, ktorej súčasťou bude dokumentácia na realizáciu stavebných prác. Firma ISPO spol. s r. o., inžinierske stavby so sídlom v Prešove zabezpečí i výkon autorského dozoru a vytyčovacie práce. Dokumentáciu vypracuje do šiestich mesiacov odo dňa nadobudnutia účinnosti zmluvy, SSC jej zaplatí 59.694 eur. Investíciu budú cestári financovať z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.