Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Hasiči sa snažia rozhŕňať a hasiť tlejúce pneumatiky v zhorenej hale

Na snímke požiar výrobnej haly v Šuranoch v Novozámockom okrese 27. januára 2020. Oheň ju zachvátil krátko pred piatou hodinou ráno. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V blízkosti požiaru je kontajner pre dlhodobé zásahy i nafukovací stan, v ktorom bolo zriadené zázemie pre zasahujúcich hasičov a členov riadiaceho štábu.

Hasiči majú už niekoľko hodín pod kontrolou požiar výrobnej haly v Šuranoch. Momentálne pri jeho likvidácii zasahuje 52 profesionálov a desať dobrovoľných hasičov. K nim sa pridali aj príslušníci zo Záchrannej brigády hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Malackách.



Zasahujúci hasiči momentálne pomocou troch univerzálnych nakladačov rozhŕňajú tlejúce zvyšky pneumatík a plastu, ktoré postupne dohášajú. „Jeden z troch zásahových úsekov je stále v plameňoch, pretože sa v ňom nachádza najväčšie množstvo pneumatík. Zasahujúci hasiči neustále pracujú v autonómnych dýchacích prístrojoch, pretože po zmene šírenia vetra je na mieste udalosti nedýchateľný vzduch,“ uviedla Zuzana Farkasová z prezídia HaZZ.



Ako doplnila, pracovníci Kontrolného chemického laboratória vykonávajú v Šuranoch opakované merania škodlivín v ovzduší. „Ich hodnoty nie sú škodlivé, avšak môžu byť pre organizmus dráždivé,“ dodala Farkasová.