Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj hľadá prepravcov pre Považie a hornú Nitru

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako 581 miliónov eur. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnil TSK vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Trenčín 14. mája (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) hľadá prepravcov na poskytovanie služieb regionálnej autobusovej dopravy na najbližších desať rokov. Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako 581 miliónov eur. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnil TSK vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku zmluva TSK s autodopravcami (SAD Trenčín, SAD Prievidza) sa skončila v októbri 2023, kraj cez právne konanie predĺžil obom dopravcom poskytovanie služieb vo verejnom záujme do konca októbra 2025. Ide podľa neho už o druhé verejné obstarávanie, prvé zrušili pre neúnosne nadhodnotené sumy v ponukách.

Zákazka je regionálne rozdelená na dve časti. Prvou je Považie (okresy Trenčín, Považská Bystrica, Púchov, Nové Mesto nad Váhom, Ilava, Myjava), jej predpokladaná hodnota je 368,24 milióna eur. Druhou časťou je horná Nitra (okresy Prievidza, Partizánske, Bánovce nad Bebravou) s predpokladanou hodnotou zákazky 213,21 milióna eur. Lehota na predkladanie ponúk je do 25. júna.

"Stále je v hre aj druhý variant, ktorým je poskytovanie služieb vo verejnom záujme, teda prímestskej autobusovej dopravy, samotným Trenčianskym samosprávnym krajom formou spoločného podniku. Pracujeme aj na tomto variante," zdôraznil Baška.