Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Trenčianski vodári budú robiť bezplatný rozbor vody zo studní

Ilustračná snímka. Foto: TASR Branislav Caban

Bezplatný laboratórny rozbor vody na prítomnosť dusičnanov budú robiť pre obyvateľov, ktorí nie sú napojení na verejný vodovod.

Trenčín 20. marca (TASR) - Trenčianske vodárne a kanalizácia urobia pri príležitosti Svetového dňa vody v piatok (22. 3.) obyvateľom mesta a okolia bezplatný rozbor vody zo studní. Informovala o tom trenčianska radnica na svojej webovej stránke.

Bezplatný laboratórny rozbor vody na prítomnosť dusičnanov budú robiť pre obyvateľov, ktorí nie sú napojení na verejný vodovod. Rozbor urobia na počkanie v laboratóriu na Biskupickej ulici 58 v piatok od 8.00 do 14.00 h.

"Čerstvú vzorku vody, postačí jeden deciliter, je potrebné priniesť v čistej, uzavretej, sklenenej nádobe," informuje mesto.

Poradenstvo v oblasti zásobovania vodou a jej kvality poskytnú v piatok aj odborní pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne. Radiť budú od 8.00 do 14.00 h osobne v sídle RÚVZ na Nemocničnej ulici, telefonicky na čísle 032/650 95 54, prípadne elektronicky (tn.voda@uvzsr.sk).