Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj odobril projekt spolupráce kultúrnych komunít

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Ako informovala vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková, projekt predložilo Trenčianske múzeum v Trenčíne.

Trenčín 25. marca (TASR) - Spoluprácu kultúrnych komunít s hudobným a výtvarným zameraním z okolia Trenčína a moravského mesta Slavičín má skvalitniť cezhraničný projekt Kultúrny most Trenčín - Slavičín. Predloženie žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku schválilo v pondelok Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Ako informovala vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková, projekt predložilo Trenčianske múzeum v Trenčíne. Investičnou aktivitou pre výtvarnú časť projektu bude vytvorenie novej muzeálnej expozície v hodinovej veži, ktorú zrekonštruujú. Pre uskutočnenie hudobných podujatí Talenty bez hraníc dôjde k obnove spevnených plôch v areáli Trenčianskeho hradu v priestoroch amfiteátra.

Celkové predpokladané náklady na projekt sú takmer 1,2 milióna eur. Z eurofondov bude hradených 80 percent projektu, 12 percent zafinancujú zo štátneho rozpočtu a osem percent (93.568 eur) zafinancuje TSK zo svojho rozpočtu.