Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Turistov chcú na Zemplínsku Šíravu prilákať aj paraglidingom

Ilustračná snímka Foto: TASR/Ivan Majerský

Oficiálne by sa mali brány druhej najväčšej vodnej nádrže na Slovensku otvoriť 19. júna.


Kaluža 28. mája (TASR) - Prípravy na letnú sezónu na Zemplínskej Šírave sú vo finálnej fáze. Návštevníkov chcú prevádzkovatelia v tomto roku zaujať napríklad paraglidingom. Pre TASR to uviedol starosta obce Kaluža Ján Čuchran.

Oficiálne by sa mali brány druhej najväčšej vodnej nádrže na Slovensku otvoriť 19. júna. Bazén, ktorý prevádzkuje obec Kaluža, by chceli spustiť do prevádzky skôr. "Snažíme sa, aby bol prichystaný už okolo 9. júna. Všetko záleží od počasia," informoval Čuchran s tým, že bazén sa napúšťa štyri dni. Obec by chcela v tomto roku vytvoriť vhodnejšie a zaujímavejšie podmienky v bazéne pre deti. „Momentálne je to v štádiu vybavovania," povedal starosta.

Návštevníci môžu, rovnako ako po minulé roky, využívať v areáli bazéna fitnes nástroje. Počas celej sezóny je pre nich pripravený aj zaujímavý kultúrny program. "Zabezpečili sme pre nich aj ukážky paraglidingu, takže sa majú na čo tešiť," dodal.

Údržba letoviska stála obec v tomto roku doteraz približne 20.000 eur. "Investovali sme najmä do ubytovacích zariadení. Jedno z nich sme zateplili, pretože máme záujemcov, ktorí chcú stráviť v našom stredisku čas aj mimo sezóny,“ uviedol starosta. Stredisko Kaluža má k dispozícii spolu viac ako 100 ubytovacích kapacít.

Počas sezóny zamestnáva obec v priemere 60 ľudí.