Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Úrad Prešovského samosprávneho kraja bude riadiť B. Mucha

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bystrík Mucha sa narodil v roku 1969 v Poprade, je ženatý a má štyri deti. Študoval na Fakulte ekonomiky a riadenia výrobných odvetví na Vysokej škole ekonomickej.

Prešov 26. septembra (TASR) - Novým riaditeľom Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) bude od 1. októbra 50-ročný Popradčan Bystrík Mucha. Podľa Ley Heilovej z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK by ako skúsený manažér mal svojím nástupom do funkcie skvalitniť činnosti úradu. Zodpovedný bude za riadenie úradu a zlepšenie jeho vnútorných procesov.

Do samosprávy prichádza podľa jej slov z manažérskeho prostredia. Od roku 2017 pracoval v konzultačnej spoločnosti v oblasti technických a procesných inovácií vo funkcii riaditeľa. Počas svojej profesionálnej kariéry sa venoval aj manažovaniu a implementácii projektov, taktiež vývoju nových produktov a zavádzaniu procesov. Nikdy nebol členom žiadnej politickej strany.

Predseda PSK Milan Majerský si vybral Muchu za riaditeľa úradu najmä z dôvodu jeho bohatých manažérskych skúseností. "Čakajú nás veľké výzvy – druhá etapa iniciatívy Catching-up regions a dotačná výzva Inteligentnejší a lepší samosprávny kraj, kde môžeme získať finančné prostriedky na zefektívnenie úradu. Verím, že s novým riaditeľom sa nám podarí zlepšiť prácu na úrade a využitím rôznych projektov aj pozdvihnúť celý kraj," uviedol Majerský s tým, že s Muchom už na projekte Smart spolupracovali.

Bystrík Mucha sa narodil v roku 1969 v Poprade, je ženatý a má štyri deti. Študoval na Fakulte ekonomiky a riadenia výrobných odvetví na Vysokej škole ekonomickej. Hovorí plynule po anglicky, rusky a poľsky. Má skúsenosti s prácou s ľuďmi, ale aj s budovaním a riadením obchodnej siete a riadením projektov.