Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Holíči na zámku celý týždeň straší

Na snímke zámok v Holíči, kde sa koná už 10. ročník podujatia s názvom Strašidlá na Holíčskom zámku. Netradičné prehliadky tejto pamiatky lákajú deti i dospelých. V Holíči, 21. októbra 2019. Foto: TASR Martin Palkovič

Podujatie je rozdelené na dve časti. Od pondelka do stredy je program prispôsobený pre najmenších návštevníkov.

Holíč 22. októbra (TASR) – Desiaty ročník podujatia Strašidlá na Holíčskom zámku, ktoré organizuje mesto Holíč, začal v pondelok (21. 10.) a potrvá do piatka 25. októbra. TASR o tom informovala vedúca oddelenia kultúry a športu v Holíči Hana Trúbová Galková.

Podujatie je podľa jej slov rozdelené na dve časti. Od pondelka do stredy je program prispôsobený pre najmenších návštevníkov. "Uskutočňujú sa Strašidelné prehliadky zámku pre bojkov, ktoré sú určené predovšetkým pre malé deti. Ide o polhodinové prehliadky s interaktívnymi hrami. Deti stretnú strašidielka, ale sú to milé strašidielka, ktorých sa deti neboja," uviedla Galková.

Na snímke strašidelne vyzdobený interiér zámku v Holíči, kde sa koná už 10. ročník podujatia s názvom Strašidlá na Holíčskom zámku.
Foto: TASR Martin Palkovič


Pre starších návštevníkov sú pripravené Strašidelné prehliadky pre odvážnych, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok a piatok. "Už podľa názvu ide o prehliadky pre odvážnejších, čiže sú koncipované strašidelnejšie, je pri nich viac napätia a viac možností, pri ktorých návštevníkom 'prejde mráz po chrbte'. Tieto prehliadky trvajú približne 50 minút," doplnila pre TASR vedúca oddelenia kultúry a športu.



Zároveň ide aj o netradičný spôsob, ako spoznať zámok v Holíči, ktorý sa v týchto dňoch prispôsobil aj strašidelnou dekoráciou. "Strašidlá nie sú typické len pre Holíčsky zámok. Vieme, že sa takéto podujatia robia aj na iných zámkoch na Slovensku a v Čechách. Čo môžem povedať ako plus pre podujatie v Holíči, je paradoxne fakt, že sa doteraz nepodarilo ukončiť komplexnú rekonštrukciu. Zámok je ešte v takom stave, ktorý je pre takéto podujatie ideálny. Podporuje predstavenie strašidiel, keďže v pekných priestoroch strašidlá až tak hrôzostrašne a napínavo nevyzerajú," informovala Galková.