Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V okolí Bratislavského hradu bude obmedzená premávka a parkovanie

Na leteckej snímke z 11. októbra 2018 v Bratislave pohľad na Bratislavský hrad. Foto: TASR - Michal Svítok

Na Parlamentnom zhromaždení NATO bude cez víkend okolo 650 delegátov z členských a partnerských krajín Severoatlantickej aliancie a ďalších hostí z oblasti Stredomoria.

Bratislava 31. mája (TASR) - Premávka a parkovanie v okolí Bratislavského hradu budú počas víkendu (31. 5. až 3. 6.) obmedzené. Upozornil na to tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR v súvislosti s Jarným zasadnutím Parlamentného zhromaždenia NATO.

"Vodiči si dlhší časový úsek musia naplánovať aj pre okolie Hodžovho a Župného námestia, a to najmä v čase presunu delegácií," doplnil rezort. Zdôraznil tiež, že na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky bude dohliadať zvýšený počet policajných hliadok.

Dohľad nad objektmi, v ktorých sa budú konať rokovania, bude zabezpečovať Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR. "Zabezpečovať bude predovšetkým ochranu objektov, v ktorých sa bude stretnutie konať. Dotknutý bude najmä Bratislavský hrad, ktorý bude počas týchto dní pre verejnosť uzatvorený," priblížil rezort vnútra.

Na Parlamentnom zhromaždení NATO bude cez víkend okolo 650 delegátov z členských a partnerských krajín Severoatlantickej aliancie a ďalších hostí z oblasti Stredomoria, ale napríklad aj Iraku a Afganistanu. Diskutovať budú predovšetkým o otázkach bezpečnosti a obrany, ale aj o vzťahoch Ruska s NATO, hybridných vojnách či kybernetickej bezpečnosti.