Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Priebeh volieb na juhu Nitrianskeho kraja je veľmi pokojný

Záujem voliť v prvom kole prezidentských volieb majú aj obyvatelia zariadenia pre seniorov na Jánskeho ulici v Nitre (na snímke). Členovia okrskovej volebnej komisie za nimi prišli s prenosnou urnou do improvizovanej volebnej miestnosti. Podľa členov komisie tu býva záujem o voľby veľký. Voliť však môžu iba tí, ktorí majú v zariadení trvalý pobyt, alebo si včas vybavili voličský preukaz. Z takmer 160 klientov zariadenia pre seniorov a zariadenia opatrovateľskej služby prejavila záujem prísť k volebnej urne takmer polovica z nich. Nitra, 23. marca 2024. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Okresná volebná komisia v Nitre, do pôsobnosti ktorej patrí aj okres Zlaté Moravce, hovorí o vysokej účasti voličov v prvom kole prezidentských volieb.

Nitra/Komárno/Nové Zámky 23. marca (TASR) - Priebeh prezidentských volieb v okresoch Nitra, Zlaté Moravce, Komárno a Nové Zámky je zatiaľ veľmi pokojný a bezproblémový. Potvrdili to okresné volebné komisie. Tie doteraz nemuseli riešiť žiadne vážnejšie problémy či incidenty ani v jednom zo 453 okrskov.

Okresná volebná komisia v Nitre, do pôsobnosti ktorej patrí aj okres Zlaté Moravce, hovorí o vysokej účasti voličov v prvom kole prezidentských volieb. Podľa členov komisie v niektorých okrskoch už v popoludňajších hodinách odvolila viac ako polovica oprávnených voličov.

V okrese Komárno sú pomerne veľké rozdiely v účasti v jednotlivých obciach, vyšší záujem o voľby majú voliči v okresnom meste. Opačnú skúsenosť má okresná volebná komisia v Nových Zámkoch, potvrdil jej člen Róbert Učeň. Vyššia účasť bola doteraz podľa jeho slov v obciach.