Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 27. marec 2024Meniny má Alena
< sekcia Regióny

Zázrivské halušky mali opäť i charitatívny rozmer, výťažok pôjde deťom

Na snímke družstvo počas prípravy halušiek na podujatí Zázrivské halušky v Zázrivej 22. júna 2019. Foto: TASR - Erika Ďurčová

V súťaži vo varení a jedení halušiek sa predstavilo niekoľko tímov, súčasťou podujatia je i kultúrny program, v ktorom sa predstavia folklórne súbory Zázrivček, Zázrivá a Sliačanka.

Zázrivá 22. júna (TASR) - Oravská obec Zázrivá v okrese Dolný Kubín si v sobotu uctila tradičné zázrivské halušky s bryndzou. Súťažné podujatie malo opäť i charitatívny rozmer, výťažok z neho pôjde deťom.

"Zázrivské halušky sú špecialitou, ktorá patrila do jedálnička našich predkov. Podujatím si uctíme ich hlavnú potravinu, a tou je zázrivská bryndza," povedal starosta obce Matúš Mních.

Podujatie má podľa neho i charitatívny rozmer. "Už dlhé roky ho organizujeme v spolupráci so Špeciálnou základnou školou pre žiakov s telesným postihnutím v Dolnom Kubíne a výťažok z tejto akcie poputuje na ich účely, či už na výlet pre deti, prípadne niečo iné. To už nechávame každoročne na nich," priblížil.

V súťaži vo varení a jedení halušiek sa predstavilo niekoľko tímov, súčasťou podujatia je i kultúrny program, v ktorom sa predstavia folklórne súbory Zázrivček, Zázrivá a Sliačanka. Večer bude patriť vystúpeniu Zubrohlavské struny a revival skupine Boney M Again. Podujatie ukončia v obci zapálením jánskeho ohňa a zábavou do rána.