Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Bombu na železničnej stanici v Žiline nepotvrdili

Policajní pyrotechnici v nedeľu (5. 5.) vo večerných hodinách preverovali anonymné oznámenie o uloženej bombe na železničnej stanici v Žiline. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Údajné uloženie bomby oznámil anonym telefonicky operátorke Železničnej spoločnosti Slovensko.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Žilina 6. mája (TASR) - Policajní pyrotechnici v nedeľu (5. 5.) vo večerných hodinách preverovali anonymné oznámenie o uloženej bombe na železničnej stanici v Žiline. Vykonané prehliadky skončili s negatívnym výsledkom. TASR o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Údajné uloženie bomby oznámil anonym telefonicky operátorke Železničnej spoločnosti Slovensko. "Policajti železničnú stanicu evakuovali a vykonali všetky potrebné opatrenia. Policajní pyrotechnici so psami špecialistami na vyhľadávanie výbušnín vykonali pyrotechnické prehliadky vo všetkých príslušných priestoroch železničnej stanice, vo vypravených, ako aj v odstavených vlakových súpravách s negatívnym výsledkom," priblížila policajný zásah Kremeňová.

Doplnila, že vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. "Policajti vyhodnocujú všetky informácie smerom k osobe volajúceho a k motívu jeho konania," dodala krajská policajná hovorkyňa.