Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

100. výročie narodenia pápeža pripomenie pamätná medaila zadarmo

100. výročie od narodenia pápeža Jána Pavla II. pripomenie pamätná medaila zadarmo Foto: Národná Pokladnica

100. výročie od narodenia pápeža Jána Pavla II. pripomenie pamätná medaila zadarmo.

Bratislava 17. januára (OTS) - Rok 2020 je pre celý kresťanský svet významným spomienkovým rokom. 18. mája uplynie 100 rokov od narodenia svätého pápeža Jána Pavla II., jednej z najvýraznejších a najčinnejších osobností novodobého sveta. Pri tejto príležitosti vydala Národná Pokladnica pamätnú medailu, ktorú ponúka verejnosti zadarmo. Nová medaila voľne nadväzuje na predchádzajúce razby zadarmo od rovnakého vydavateľa. Cieľom celého projektu je okrem pripomienkovej funkcie tiež edukatívny rozmer. Prostredníctvom voľne dostupných razieb tak podľa riaditeľa donátorskej spoločnosti dochádza k prehlbovaniu vzdelania u širokej verejnosti a nenásilnú internalizáciu informácií, ktoré sú nenahraditeľné pri formulovaní objektívneho videnia súčasného sveta.
100. výročie od narodenia pápeža Jána Pavla II. pripomenie pamätná medaila zadarmo
Foto: Národná Pokladnica

"„S projektom „Pamätná medaila zadarmo pre každého“ sme začali v roku 2018 pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa. Záujem zo strany verejnosti presiahol všetky naše očakávania, v pozitívnom zmysle. Rozhodli sme sa preto pokračovať a vydávať ďalšie. Veríme, že si ľudia vďaka pekne vyzerajúcej medaile s doplňujúcimi informačnými materiálmi uvedomia, že kvalitná, uvedomelá a empatická spoločnosť nevzniká len tak. Že je treba stále pracovať na tom, aby sme sa mali dobre. Autority a udalosti, ktoré vyberáme ako razobné motívy, majú byť teda jednak demonštráciou tejto myšlienky, ale tiež inšpiráciou pre všetkých, ktorí o to stoja," vysvetľuje pohnútky pre vznik projektu Stanislav Máša, riaditeľ Národnej Pokladnice.

Svätý pápež Ján Pavol II. a spomienka na jeho nedožité 100. narodeniny reprezentuje fakt, že človek s vášňou, vierou a usilovnosťou dokáže harmonizovať nielen kresťanskú spoločnosť, ale aj spoločnosť na úrovni medzinárodných vzťahov a významných tém, ktoré ďaleko presahujú hranice akejkoľvek viery. Ján Pavol II. bol jedným z najväčších bojovníkov za slobodu, na všetkých úrovniach. Na averze pamätnej medaily zadarmo je preto vyobrazený v obklopení holubíc, ktoré symbolizujú Ducha Svätého. Na reverze je vyobrazený pápežský erb, roky výročia a jeho občianske aj pápežské meno.
100. výročie od narodenia pápeža Jána Pavla II. pripomenie pamätná medaila zadarmo
Foto: Národná Pokladnica

Základná verzia pamätnej medaily razená z medi a niklu je zadarmo. Objednávatelia zaplatia len poštovné a balné € 3,95. Pamätná medaila je uložená v ochrannej kapsule a uložená do darčekových dosiek, ktoré si záujemcovia môžu v prípade záujmu doplniť aj ďalšími medailami, zachytávajúcimi najzásadnejšie okamihy pápežovho života. Objednávka pamätnej medaily zadarmo nie je podmienená žiadnym ďalším plateným záväzkom. Zákazník má vždy možnosť voľby, čo platí aj v prípade plateného príslušenstva, ktoré je možné tiež za niekoľko eur priobjednať. Záujemcovia si môžu totiž verziu zo základného kovu nechať zušľachtiť rýdzim zlatom alebo si doobjednať Certifikát autentickosti a päticu svätých obrázkov.

Pamätné medaily k 100. výročiu svätého pápeža Jána Pavla II. sú k dispozícii na www.janpavol.sk