Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

A. Danko otvoril 3. ročník vianočného šachového turnaja

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na podujatí sa stretli desiatky profesionálnych šachistov, ako aj milovníkov kráľovského športu.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) slávnostne otvoril 3. ročník vianočného šachového turnaja. Na jeho priebeh už tradične dohliada okrem rozhodcov aj šachový veľmajster Anatolij Karpov. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník.

Danko ocenil rastúci záujem o podujatie. „Šach je hra, ktorá je nielen džentlmenská, neobsahuje len pravidlá, ale má v sebe aj množstvo myšlienok, ktoré vás posúvajú aj v živote. Ľudí učí pravidlám," uviedol.

Na hladký priebeh turnaja a šachové zručnosti účastníkov dozerá šachový veľmajster Anatolij Karpov. „Som veľmi rád, že sa darí udržiavať toto podujatie a že každý rok tu vidím množstvo nadšených ľudí. Tento šachový turnaj sa stal aj pre mňa takou milou predvianočnou tradíciou,“ povedal. V rámci návštevy Slovenska Karpov navštívi aj šachovú školu v Banskej Štiavnici, ktorá nesie jeho meno.

Na podujatí sa stretli desiatky profesionálnych šachistov, ako aj milovníkov kráľovského športu. V priestoroch historickej budovy parlamentu si zmerajú sily v štyroch kategóriách, a to deti, študenti, seniori, politici a známe osobnosti.

Turnaj vyvrcholí šachovou exhibíciou v reprezentačných priestoroch na Bratislavskom hrade. Okrem predsedu parlamentu a šachového virtuóza Karpova sa jej zúčastní napríklad športová strelkyňa v brokovej disciplíne skeet Danka Barteková či súčasný prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.