Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

A. Danko otvoril DOD, do parlamentu prišiel aj exprezident R. Schuster

Na snímke predseda parlamentu Andrej Danko (vpravo) víta návštevníkov počas Dňa otvorených dverí (DOD) v Národnej rade Slovenskej republiky v Bratislave 1. septembra 2019. Prvého septembra je na Slovensku štátny sviatok - Deň Ústavy SR. Foto: TASR Pavel Neubauer

Návštevníkov okrem prehliadky budovy parlamentu čaká aj sprievodný program, napríklad ukážky techniky Úradu na ochranu ústavných činiteľov či polície a záchranných zložiek.

Bratislava 1. septembra (TASR) - Priestory Národnej rady (NR) SR, rokovacia sála aj poslanecké kluby sú v nedeľu otvorené verejnosti. Deň otvorených dverí (DOD) v parlamente sa v nedeľu začal príhovorom predsedu NR SR Andreja Danka (SNS). Návštevníkov privítal podľa svojich slov v mene koalície aj opozície a zaželal im priateľskú atmosféru. Pri príležitosti Dňa Ústavy SR osobitne privítal na podujatí aj bývalého prezidenta Rudolfa Schustera,

"Som presvedčený, že takýto deň otvorených dverí má svoj význam, pretože tu máte možnosť reálne vidieť ľudí, ktorých vídavate v televízii, reálne vidieť ich prácu," skonštatoval Danko v príhovore. Návštevníkom okrem pozitívnej energie a priateľskej atmosféry poprial aj to, aby sa im podarilo stretnúť s politikmi, s ktorými by sa chceli porozprávať.

Na poludnie sa v rámci dňa otvorených dverí po prvý raz oficiálne vztýči štátna vlajka na stožiar pred budovou parlamentu. Slávnostného ceremoniálu sa zúčastní aj predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).

Návštevníkov okrem prehliadky budovy parlamentu čaká aj sprievodný program, napríklad ukážky techniky Úradu na ochranu ústavných činiteľov či polície a záchranných zložiek. Vystúpia folklórne súbory aj hudba Ministerstva obrany SR. Návštevníci sa môžu stretnúť s viacerými politikmi. Pre deti je otvorený detský kútik.

Sprievodný program je pripravený aj v priestoroch Bratislavského hradu. Návštevníci si môžu pozrieť dynamické ukážky a prehliadku Policajného zboru SR, ale aj záchranných zložiek. Naplánovaná je aj výstava pri príležitosti Dňa Ústavy SR a ďalšie tematické podujatia.