Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. Danko tvrdí, že po vražde J. Kuciaka chcel predčasné voľby

Andrej Danko, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Predseda SNS zdôraznil, že mohol položiť vládu Roberta Fica aj Petra Pellegriniho (Smer-SD).

Bratislava 15. decembra (TASR) – Predseda SNS Andrej Danko po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej prosil predsedu Smeru-SD a vtedajšieho premiéra Roberta Fica, aby vláda išla do predčasných parlamentných volieb. Povedal to v nedeľnej politickej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Zdôraznil, že mohol položiť vládu Roberta Fica aj Petra Pellegriniho (Smer-SD). "Rozhodol som sa vo vláde ostať," komentoval predseda Národnej rady (NR) SR. Uviedol, že jedným z dôvodov, prečo sa rozhodol ísť do spoločnej vlády so stranou Most-Híd, bolo to, aby spoločne postavili hrádzu proti extrémizmu.

Predseda SaS Richard Sulík však komentoval, že, paradoxne, práve za tejto vlády extrémisti zosilneli najviac. Predseda národniarov sa však ohradil, že v tomto smere "má čisté svedomie".

Sulík tiež avizoval, že v pondelok (16. 12.) sa liberáli pripoja k predvolebnej dohode o neútočení s mimoparlamentnými Progresívnym Slovenskom (PS)-Spolu, KDH a Za ľudí. "To, že nespravíme predvolebnú koalíciu, neznamená, že sa nevieme dohodnúť. SaS spravila všetko pre to, aby to tak bolo," dodal.