Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Slovensko

Hosťom reprezentácie 222-členného združenia bude Andrej Danko

Foto: NEF Hospodársky klub

Predseda NR SR A. Danko sa zúčastní na 115. riadnom zhromaždení združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub a jeho Medzinárodného mierového výboru

Bratislava 5. decembra (OTS) - Predseda NR SR A. Danko sa zúčastní na 115. riadnom zhromaždení a celkove 264. podujatí združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub a jeho Medzinárodného mierového výboru vo štvrtok 7. decembra 2017 v Pálffyho paláci na Zámockej ul. 47 v Bratislave. Prihovorí sa k reprezentácii 222 členov zo Slovenskej republiky a zo zahraničia, ako aj k predstaviteľom viacerých diplomatických misií z EÚ, z Ameriky a Ázie.

Na programe je úvod do hodnotenia končiaceho 2017 roka pod titulom Astroturfing, alebo správa o stave republiky ? .

Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Ľ. Vážny bude hovoriť o tom, aké je a ako funguje sociálne poistenie.

V druhom pokračovaní „Roka J. F. K.“ jeho autori P. Kasalovský a plk. I. Sliepka pripomenú okrem iného zásluhy 35. prezidenta USA o „reštart“ amerického kozmického programu a v boji proti chudobe.

V ďaľšom pokračovaní celoklubovej diskusie „Čo je nevyhnuté pre blízku budúcnosť ?“ budú mať slovo o.i. prof. RNDr. J. Masarik, DrSc. s príspevkom pod názvom Rok „Po“ alebo o zrýchlenom prešľapovaní na mieste, prof. Ing. A. Kalašová, CSc. na tému Doprava a životné prostredie a MUDr. P. Kleskeň, PhD, MPH s odpoveďou Čo je dlhodobou príčinou nespokojnosti a frustrácie pacientov a zdravotníkov?.

Účastníci zhromaždenia dostanú aj informáciu o pôsobení časti nevládneho III. sektora.


Prezentovať sa budú nominovaní na Zlatý biatec 2017 PhDr. K. Hatráková a Mgr. Z. Hradileková, PhD a PhDr. M. Musil, CSc.

Po zhromaždení bude zverejnené najprv na www.hospodarskyklub.sk vyhlásenie spoluiniciátora Medzinárodného mierového výboru P. Kasalovského O akútnej potrebe celosvetovej mierovej a bezpečnostnej konferencie. S obsahom vyhlásenia z dostupných členov zo SR 17. novembra 2017 sa stotožnilo pätnásť členov a nesúhlas vyjadril jeden člen Medzinárodného mierového výboru.

Koncoročné zhromaždenie osobitne podporili títo členovia združenia, ktoré pôsobí jubilejný dvadsiatypiaty rok : A. Barcík, D. Bohmer, M. Budoš, J. Gabriel, J. Hogard, Francúzska republika, P. Mihók, E. Mišíková, J. Miškovský, S. Moric, H. Schwarczová a L. Vaškovič.

Zdroj :
Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub, združenie
www.hospodarskyklub.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby, zverejňujeme ich v plnom znení, a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.