Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

B. Bugár: K. Cséfalvayová má moju podporu

Na archívnej snímke Katarína Cséfalvayová. Foto: TASR - Marko Erd

Šéf parlamentu tiež vyzval Cséfalvayovú, aby z koalície odišla, pokiaľ chce.

Bratislava 15. mája (TASR) - Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Katarína Cséfalvayová (Most-Híd) má plnú podporu predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára. Reagoval tak na otázky novinárov o utorkovom (14. 5.) spore predsedu NR SR Andreja Danka (SNS) a Cséfalvayovej.

"Samozrejme, pani poslankyňa Cséfalvayová je predsedníčkou výboru, koná na základe programového vyhlásenia vlády a na základe vyhlásenia troch najvyšších ústavných činiteľov. Ale nepovažujeme za dobré, či z jednej, alebo druhej strany, že jeden druhého obviňovali z poklonkovania alebo vyháňania z vládnej koalície," skonštatoval Bugár.

Predseda NR SR v utorok požiadal Bugára, aby sa v tejto súvislosti v Moste-Híd porozprávali. Aj v koalícii sú podľa jeho slov niekedy rôznorodé názory. Podotkol však, že Cséfalvayová viackrát v pléne povedala "veci, ktoré keby si myslel koaličný partner, tak tá koalícia nemôže fungovať".

Cséfalvayová kritizovala v pléne spochybňovanie ukotvenia Slovenska v Európskej únii (EÚ) a NATO. Hovorila, že po dvoch desaťročiach zahraničnopolitického konsenzu a spoločných deklaráciách ústavných činiteľov je tu doba, keď je naprieč politickým spektrom spochybňované členstvo SR v EÚ a NATO.

Danko skritizoval poslankyňu za to, že nevníma iný názor a že koalíciu prevažne kritizuje a nepochváli. Dodal, že na orientácii SR sa nič nemení, ani na jej postoji. Pripomenul, že sa spolu s prezidentom a premiérom na jeseň 2017 prihlásili k deklarácii, podľa ktorej vidia budúcnosť Slovenska iba v EÚ a NATO. K tej sa naďalej Danko hlási.

Šéf parlamentu tiež vyzval Cséfalvayovú, aby z koalície odišla, pokiaľ chce. Ona to odmietla, povedala, že nemieni uvoľňovať priestor extrémistom.