Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Chlapec zranený pri tragickej nehode autobusu stále bojuje o život

Na archívnej snímke záchranári a hasiči poskytujú prvú pomoc zranenej osobe, ktorá je na nosidlách na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Foto: TASR Milan Ivanič

Situácia sa nezmenila ani v nitrianskej nemocnici, kde zostávajú traja pacienti, ktorí pri nehode utrpeli rôzne zranenia.

Nové Zámky 15. novembra (TASR) – Stav pacientov, ktorých v stredu 13. novembra priviezli po tragickej nehode autobusu do nemocnice v Nových Zámkoch zostáva nezmenený. Ako uviedol hovorca nemocnice Ján Baček, piati pacienti sú stále hospitalizovaní na oddelení úrazovej chirurgie.

Všetci zostávajú aj naďalej v opatere lekárov. „Jeden z nich bude z nemocnice prepustený domov už dnes, ďalší zajtra a nasledujúce dni. Pacient, ktorý bol privezený s najvážnejšími poraneniami je naďalej v umelom spánku. Jeho stav je stále kritický a zostáva hospitalizovaný na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny,“ uviedol Baček.

Situácia sa nezmenila ani v nitrianskej nemocnici, kde zostávajú traja pacienti, ktorí pri nehode autobusu utrpeli rôzne zranenia. Podľa slov hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej jedna osoba stále leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. „Jeden zranený je na očnej klinike a ďalšia pacientka leží na klinike úrazovej chirurgie a ortopédie,“ povedala Timková.

Jedna pacientka zostáva aj naďalej v starostlivosti lekárov v levickej nemocnici. „Je v stabilizovanom stave bez komplikácií, s miernym zlepšením,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Agel Martina Pavlíková.