Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

D. Trnku mali vypočúvať v súvislosti s nahrávkou Gorila

Dobroslav Trnka, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Bývalému generálnemu prokurátorovi mal na nej Marian K. nadávať z dôvodu, že sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku mali vypočúvať pred pár dňami vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na východnom Slovensku. Dôvodom mala byť nahrávka, na ktorej mu vulgárne nadáva Marian K. Vypočutí mali byť aj ďalší ľudia. Informuje o tom portál TV JOJ noviny.sk.

"Polícia preveruje obsah zaistenej nahrávky medzi dvomi osobami, ktorých hlasy sú podobné s hlasmi Mariana K. a Dobroslava Trnku. Obsah rozhovoru naznačuje obchodovanie s nahrávkou Gorila," uvádza portál. Bývalému generálnemu prokurátorovi mal na nej Marian K. nadávať z dôvodu, že sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka.

Hovorca finančnej skupiny Penta Martin Danko pre TV JOJ potvrdil, že Haščák už vypovedal na polícii. "K výpovedi došlo približne pred desiatimi dňami u príslušného vyšetrovateľa, myslím, že to bolo v Košiciach. Pán Haščák podľa mojich informácií zopakoval, čo sme uviedli vo verejnom stanovisku. To znamená, že ho nikdy nikto žiadnymi nahrávkami nevydieral," uviedol hovorca.

Trnku pre podozrivú nahrávku musel zbaviť mlčanlivosti generálny prokurátor Jaromír Čižnár.