Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Horskí záchranári pomáhali v Tatrách dvom turistom a rodine s deťmi

ilustračná snímka Foto: FOTO TASR/Oliver Ondráš

Slovenská rodina požiadala horských záchranárov o pomoc, keďže uviazla v búrke na Popradskom plese.

Vysoké Tatry 21. júla (TASR) – Horskí záchranári pomáhali v nedeľu v Západných Tatrách zranenému 27-ročnému holandskému turistovi. Vo Vysokých Tatrách potreboval pomoc vyčerpaný 69-ročný slovenský turista a slovenská rodina, ktorá uviazla v búrke na Popradskom plese s deťmi. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webovej stránke.

Turista z Holandska si v Roháčskej doline v Západných Tatrách poranil dolnú končatinu v oblasti členka. Záchranári mu poranenú končatinu zafixovali a následne ho terénnym vozidlom transportovali do údolia, odkiaľ pokračoval na ďalšie ošetrenia samostatne.

"Popoludní požiadal záchranárov HZS o pomoc 69-ročný slovenský turista, ktorý sa nachádzal pod Chatou pod Soliskom. Po celodennej túre bol vyčerpaný, pociťoval kŕče v dolných končatinách, sám by nedokázal zostúpiť. Záchranári sa k nemu dostali pomocou terénneho vozidla, na mieste mu poskytli neodkladnú starostlivosť a následne ho transportovali do ubytovacieho zariadenia, kde bola záchranná akcia ukončená," informuje HZS.

Slovenská rodina požiadala horských záchranárov o pomoc, keďže uviazla v búrke na Popradskom plese. "Ich trojmesačné dvojičky potrebovali lieky, ktoré mali v ubytovacom zariadení. Záchranári ich v búrke transportovali terénnym vozidlom z Popradského plesa do ubytovacieho zariadenia," uvádza na svojej webstránke HZS.