Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

M. Lajčák ocenil prácu riaditeľov slovenských inštitútov v zahraničí

Na snímke slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR Jakub Kotian

Slovenské inštitúty v zahraničí sa nachádzajú v Berlíne, Budapešti, Moskve, Paríži, Prahe, Ríme, Varšave a vo Viedni. V oblasti kultúry je hlavným partnerom Ministerstvo kultúry SR.

Bratislava 10. októbra (TASR) – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) pozitívne zhodnotil prácu riaditeľov slovenských inštitútov v zahraničí počas ich každoročného stretnutia. TASR o tom informovali z tlačového odboru MZVaEZ.

„Kultúrna diplomacia je dôležitým nástrojom a integrálnou súčasťou našej diplomacie,“ uviedol Lajčák na štvrtkovom stretnutí s riaditeľmi slovenských inštitútov v zahraničí. Tie organizovali aj spomienkové podujatia k 100. výročiu úmrtia Milana Rastislava Štefánika a pripravujú aj podujatia k 30. výročiu Nežnej revolúcie.

„Budeme naďalej pokračovať v tomto trende aj v ďalších rokoch, keď si budeme pripomínať 140. výročie narodenia Milana Rastislava Štefánika či 100. výročie od založenia SND v roku 2020,“ uviedol šéf slovenskej diplomacie.

Slovenské inštitúty v zahraničí sa nachádzajú v Berlíne, Budapešti, Moskve, Paríži, Prahe, Ríme, Varšave a vo Viedni. V oblasti kultúry je hlavným partnerom pre tieto inštitúty Ministerstvo kultúry SR.