Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Najbližšie hodiny by mohli ukázať, či si vraždu objednala Alena Zs.

Na archívnej snímke sviečky, ktoré zapálili účastníci tichého spomienkového pochodu ulicami Bratislavy na pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej pred Úradom vlády SR. V Bratislave 28. februára 2018. Foto: TASR/Dano Veselský

Advokát rodiny Jána Kuciaka Daniel Lipšic pripomenul, že Alena Zs. je obvinená za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Najbližšie hodiny by mohli ukázať, či Alena Zs., obvinená v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, bola objednávateľkou dvojnásobnej úkladnej vraždy. V diskusii TV Markíza Na telo to pripustila bývalá prokurátorka Eva Mišíková.

Advokát rodiny Jána Kuciaka Daniel Lipšic pripomenul, že Alena Zs. je obvinená za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva. Účastníctvo sa podľa neho môže chápať ako objednávateľ, návod, či iná pomoc. Lipšic sa prikláňa k verzii, že vrahovia nepoznajú identitu objednávateľa.

Prokurátor podľa Lipšica potvrdil, že v hre sú dve verzie motívu vraždy, teda aj dvaja objednávatelia. Mišíková v diskusii TV Markíza Na telo uviedla, že dôveruje vyšetrovaciemu tímu a prokurátorom, ktorí dozorujú prípad vraždy. Je presvedčená, že vykonávatelia vedeli, kto má byť obeťou vraždy. Lipšic aj Mišíková sa zhodli, že zverejnenie identikitu bola taktika polície.